Ben jij - als leider van een school of onderwijsinstelling - op zoek naar een masterclass, lezing of training over het brein en breinbeïnvloeding? Op een toegankelijke manier met praktijkvoorbeelden en humor, waarbij de resultaten meteen de volgende dag zichtbaar zijn? Als onderdeel voor een studiedag of als ondersteuning op langere termijn?
Verrijk het kijken en verander het resultaat!
De manier waarop we ons brein gebruiken, bepaalt de mate van ons geluk en succes. Alle resultaten in ons dagelijks bestaan is een weerspiegeling van wat er voorafgaand in ons brein gebeurt.
Minimaal 80% van deze resultaten wordt door onze mindset en maximaal 20% door methodieken bepaald. Tegelijkertijd zijn onze hersenen ons grootste saboteur.
Zodra we ons brein beter begrijpen, begrijpen hoe onze gedachten, gedrag en resultaten tot stand komen. Dit zelfinzicht stelt ons in staat om nieuwsgierig te zijn naar de ander. We stellen vragen in plaats van te oordelen. Deze nieuwsgierigheid zorgt voor een verbinding vanuit de juiste intentie met een ander (leider, leraar, kind, ouders etc).
Zo ontstaat er een psychologisch en pedagogisch veiliger klimaat. Wanneer we ons als kind én als volwassenen veilig voelen, komen we tot ons recht. Anders niet en daar draait het om.
Ieder mens en ieder kind heeft een talent en is ergens goed in. In hoeverre trainen we ons brein om ons kijken te verrijken en daarmee de ander écht te kunnen zien? Voorbij alle barrières (taal-, sociaal-economische) en labels?
Door ons nieuwsgierig op stellen en ons te verbinden met een ander gaan we dwars door barrières en komen we dichter bij elkaar te staan. Dit leidt altijd tot betere resultaten. Echter, moet je weten hoe je dat doet en dat moet je ook durven.
Het brein werkt pas vóór ons, als wij ook werken aan ons brein!
Een aantal resultaten als gevolg van de Masterclass en/of Training:
Weten de deelnemers hoe het brein in de basis werkt en hoe ze dit kunnen beïnvloeden om betere resultaten te halen.
Is er minder gedoe binnen het team, omdat de deelnemers eigenaarschap nemen over hun verantwoordelijkheid en resultaten.
Maken de deelnemers andere keuzes, vanuit vertrouwen, dat goed aansluit bij de kernwaarden en visie van een school.
Over Ilke
Mijn naam is Ilke Oner en ik neem je graag mee in mijn verhaal. Dat verhaal begint met een Turks meisje uit een achterstandswijk, dat op de basisschool hoorde dat ze in haar leven maximaal MAVO zou bereiken en niet mee mocht spelen met andere kinderen, omdat ze Turks was.
Met 1-0 achterstand leerde ik snel dat ik harder moest werken dan de meeste mensen om me heen. En dat deed ik. Ook al was ik onzeker en had ik faalangst. Ik had, zonder terugvalbasis, geen andere keuze....