fbpx

#22 Kracht van Kwetsbaarheid

‘Je bent heel persoonlijk in je posts, podcasts en op je website. Dat maakt je best kwetsbaar.’ Zei één van de mannen waar ik een business meeting mee had.
‘De reden dat ik dat doe, is omdat ik ruimte wil creëren voor anderen om dat ook te doen. Ik wil dat anderen weten dat er niets met je gebeurt als je jezelf kwetsbaar opstelt door open te zijn. Door woorden te koppelen aan de emoties die je ervaart. En om je ervaringen onder woorden te brengen.’ legde ik hem uit.
’Je niet kwetsbaar durven opstellen – uit angst wat een ander daarvan vindt – is wat er mis is met deze planeet anno nu.’ voegde ik eraan toe.
‘Hierdoor houden we alles voor onszelf en denken we dat we de enige zijn met angsten, (zelf)twijfels, onzekerheden en belemmerende overtuigingen. Terwijl iedereen hier last van heeft.’ zei ik.
Ik zie het dagelijks in mijn werk en tijdens mijn live trainingen. Mensen vinden het verademend om herkenning te ervaren bij anderen en hun verhalen. ‘Weet je wat ik het mooiste aan deze training vond, Ilke? Dat ik erachter ben gekomen dat ik niet de enige ben met dit soort gevoelens en problemen.’ wordt er altijd gezegd.
Ruzies, onenigheden, eenzaamheid, onzekerheid, schaamte, gemis, gekwetst zijn, teleurstelling en verdriet. Of je er transparant of geheimzinnig over bent: het hoort er allemaal bij in dit leven. Dus ook in dat van jou. Door geheimzinnig over deze kanten van je leven te doen onder het mom van ‘je vuile was NIET buiten hangen’ trek je een muur op.
Door te doen alsof alles goed is in je leven, creëer je een afstand met een ander.
Zo creëren we met z’n allen een onzichtbare druk dat alles goed en perfect moet zijn in ons leven. Het liefste voor een bepaalde leeftijd en/of tijdspanne. Zo maken we onszelf gek door te streven naar sprookjesachtige perfectie.
Maar hey: Disney, da is nie!  
Ieder huis heeft zijn ❌
Én zijn portie vuile was ? .
Hoe fijn zou het zijn als we met z’n allen zouden besluiten om niet meer de schijn op te houden?
❌Om iets minder filters te gebruiken
✅En iets meer echtheid te tonen?
Dit en meer bespreek ik in deze aflevering van de BYB podcast.
 
Super tof dat je naar deze aflevering hebt geluisterd!
1. Was deze aflevering waardevol?
  • Zou je dan een 5-star review achter willen laten op Spotify en/of op iTunes?
  • Vergeet niet om abonnee te worden!
2. Heb ik je ergens mee geholpen of getriggerd? Laat het me weten of volg me via:
3. Vragen of samenwerken?: https://oneracademy.com/boostyourbrain/
Onwijs bedankt en tot de volgende aflevering!

Wil je nooit meer een blog missen of gratis brain-hacks & motivatie in de inbox ontvangen?

Schrijf je hier dan in.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ilke Oner

Neuropsycholoog, -trainer/coach & spreker | Neem de regie over je brein, zodat je gelukkig succesvol bent op de manier die het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share
Share